Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tidspessimisten

 

Runorna på vikingatiden
ristades i sten om dåtiden
numera blir till forntiden
ännu intresserar nutiden

gårdagens folk egentiden
offrade ofta av krigstiden
av futhark beskrev otiden
dog eller slavades fritiden

dagens ord med samtiden

sägs det att ur led är tiden
dock likt även nu förtiden
sliter ut sig på arbetstiden

utav pension gå i förtiden
få träldom typ medeltiden
man döms hårt framtiden
ett fattighjon bli i livstiden

 

 




Övriga genrer (Satir) av Bodingen VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-12 08:32



Bookmark and Share


  Niliboy
Synd att det var så mycket våld på vikingatiden!
2022-10-13

  Niliboy

2022-10-13

  Niliboy

2022-10-13

  Öknens Ros VIP
Allting går igen, allt är sig likt. Samma slit, samma elände. Snyggt staplade ord och fina rim, plus för genomgående rim i alla verser.
2022-10-12

  Solstrale VIP
Bravo!
2022-10-12

    Sefarge VIP
Genom alla dess Tider
Run-omrimmad.Så ut
-märkande skrivelse
in i dagens samtid!
;)
2022-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP