Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apelträdet

Apeln som bär
så ymnigt med frukt

Har tröttnat på
sin nertyngande grosess

Och skakat av sig några
Av icke önskvärd sort

De stora glasartade
av sorten ”non grata”

Som nu speglar sig
i varje vattenpuss

Och rullar runt
längs min gata




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-09-13 17:41



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin och rytmisk besjälning av apeln!
2022-09-14

  Kungskobran VIP
Känner igen mig så väl i denna fina dikt.
Våra gyllenkroksastrakaner mognar nästan alla på en gång och faller till marken där de ruttnar snabbt.


2022-09-14

  Larz Gustafsson VIP
Bore är nazist.
Jag hatar vintern.
2022-09-13

  Klint
målande text om höstens skatt
så mycket äpplen som vi har i år har vi aldrig haft ... siar om en kall vinter
2022-09-13

  Kajan VIP
Mycket originell och bildrik text som lämnar utrymme för tolkningar. Tycker om rytmen och rimmen här.
2022-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Just det. De som har ett namn som mormor inte kunde uttala.
2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP