Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sköna?konsterna


Du valde att balansera
på den vita smala
linjen
Likt den akrobat
du var
När du plötsligt
vippade över
och förlorade ditt grepp
Och tyckte dej falla
genom världar
som ingen annan sett

Vi som såg på din
konstfulla men
svårartade akrobatik
Var hela tiden rädda
att det hela skulle sluta
med dej på ”lit de parade”
som lik

Men din resa var
ingalunda för dej unik
För många är ju ni
som till synes så konstfullt
bränner alla era skepp!

När vi andra ser på varandra
och säger:
-”Visst måste han väl ha varit knäpp?”

Vad var det du lärde
av detta
Vad var det du ville
förstå?

Att vägen framåt
är guppig och ojämn
Fast det visste du väl
ändå!

Liksom att livet självt
ibland tar vägar
som verkar omöjliga
för oss att själva
Att helt och hållet förstå





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-14 09:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Livets oberäknelighet. Intressant text!
2022-09-14

  Larz Gustafsson VIP
"Lindansaren" (Mikael Wiehe)

https://www.youtube.com/watch?v=pkQWKs0JgPI

2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP