Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Äppelknyckaren

Ett långsamt
skrumpnande stilleben
bestående av
några sommaräpplen
på arbetsbänken

Vackert ändå att betrakta

Hade kunnat bli mos
om någon tagit sig tid
att mosa

Kanske var det höstrusket
som bidragit till tröttheten
och haft en något sövande
inverkan på äppelknyckaren

Han som mest bara blivit
sittande vid sitt köksbord
i andra tankar





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-16 07:54



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tänkvärd kontrast mellan aktivt och passivt.. Vad som skulle kunna ha blivit äppelkäcka, energiska ryck, tycks drunkna i ett stilla rusk?!
2022-09-17

    Lena Staaf VIP
Höstens stillhet och vemod som griper tag och får oss att stillna.
2022-09-16

  Annica Kaufeldt VIP
Åh jag tänkte först det var en äppelknyckare, som vi kallade en mojäng på en pinne som man plockade ner frukt med från trädet där man inte kunde nå. Men din text var mycket mer finurlig, vemodig och vacker än så!
2022-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt om höstens inverkan både på äppelknyckaren och de förmodligen snart oätliga äpplena.
2022-09-16

  Kungskobran VIP
Det som man inte förmår ta hand om blir utsöktkompost

2022-09-16

  ULJO
Stulen frukt smakar bäst
2022-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP