Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst finns det guld i luften...


Alkemisten

ALKEMISTEN

Jo, men visst
kan vem som helst
bli alkemist
eller frälst

av den goda skapelse
och den sköna bakelse

som flyger mellan våra hem
som en förgylld Gud
för vi tillhör ju faktiskt dem
som gör tystnad till ljud

som smakar sant
och himmelskt gott
och är intressant
men är något

som ingen kan fånga
utan att förgöra
den undersköna ånga
som hörs i vårat öra




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2022-09-17 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP