Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill inte vara tam.


De domesticerade

DE DOMESTICERADE

Jag går
och sprätter
bland får
och getter

Det är ingen sägen
att djur kan korsa
den farliga vägen
omkring Rimforsa

Älgarna som demonstrerade
mot att bli domesticerade

är de fria älgar
som möter fälgar

från bilar som lyser
ett förfruset sken
som gör att vi fryser
när kvällen är sen

Jag hör lätta steg
bland mina tama vänner
Kanske är jag feg
inför det jag känner?

Innan jag dör
vill jag bli mör
som ljummet smör
men även skör
så att jag hör

ljudet av tunga steg
från nån som ej är feg

Denna ödestimma är dock
kall, mörk och sen
när jag snubblar på en stock
och faller på en sten

och finner den rätta vägen
och det är ju ingen sägen

att denna bränns
och alltid känns

och ger oss mod att bygga bon
i vägen för farliga fordon

Jag känner hur mina tunga steg
gör mig större och mindre feg

och med mod le mot de strama
De som sprätter och är tama




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-10-02 02:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP