Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FAQ

Finns det en plats
där livet kan parkeras
där längtan kan bli still
där utsikten från backspegeln
får bli större än vindrutans

Finns det en vit markering
i den svarta asfalten
som markerar omgivningens
samlade brist på tilltro
till den personliga förmågan
av klokhet och omdöme

Går det att höra
en avlägsen klockas klang
som markerar vaktombyte
i dominansorkestern

Kan vackra blad
på marken
blidka skogen
i stormens uppror

Kan månens kalla sken
jaga mörker
mellan svarta grenar
där vinden vrider och sliter

Går det att öppna
universitetets portar
för den som vill famna
människans kunskap
historiens glömska
eller ungdomens hopp

Går det att sitta lugnt i båten
långt från de stora vågornas kraft
som ensam i gemenskap
och hoppas
på en behaglig resa




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-09 06:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och fundera på.
2022-10-10

  Blomma-Stjärna VIP
kanske, kanske...
dyker det upp
något
att famna
och hoppas på
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP