Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej du

hej du
jag känner ju igen dig
du är ju journalist
jag har ju träffat på dig
och då berättade du
att du var journalist
hur är det med din pappa
jag har ju träffat honom också
du får hälsa honom
jaså han dog
nyligt eller
jaså för snart tre år sen
ja tänk vad tiden går
men din mamma lever väl
du får hälsa henne

men alltså
du är ju journalist va
här har du ett scoop
skriv i din tidning
att när man ringer taxi
och vill veta
vad det kostar
per kilometer
kan de inte ge ett rakt svar
utan säger att det varierar
och hänvisar uppåt
och kopplar vidare
till någon som inte svarar
det är fördjävligt
på ren svenska

vore ju som om en frisör
inte skulle kunna
svara på vad det kostar
att klippa sig
säga att det kan variera
och hänvisa uppåt
eller någon i kassan
på en stormarknad
skulle säga att priset
på den där falukorven
och den där kvällstidningen
kan variera
och hänvisa uppåt
nä skriv det i din tidning
det här måste komma
till folks kännedom
att det går till på det här sättet
så får det inte va
åt helvete rent ut sagt
skriv det i din tidning
och sköt om dig
och hälsa din pappa




Fri vers av Anders L VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-20 21:19



Bookmark and Share


  Ingvar Loco Nordin VIP
Nutiden är ett gungfly! Är du tillräckligt gammal att minnas när dollarn alltid kostade 5 kronor och 18 öre?
2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Anders L
Anders L VIP