Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På kartor finns ingen himmel





En måne lyser
så klart
en man med hund.
En skugga.

Och vattnet
där skymningern lämnat
spår av dagen,
men ännu inte natt.

Fortfarande en rörelse,
ljud och liv.

Tid kvar.

Kanske ett möte,
en fågel i skyn
ett stenkast
upp i flykt.

Ja, månen ja,
denna ensliga plats.
På kartor
finns ingen himmel.

I mitt huvud är världen
så liten.
Den är
som en rund plats
och tågen
de kommer åter,
dag för dag.
Endast här.

Soluppgången
i fönster.
Gatan ner
till torget.

Tillbaka
där allt började.
Och nästa dag.
Den lovar.

Och den är förutbestämd.
En kosmisk
konstruktion,
ett mirakel.

Hunden springer fri.
Jag kan andas.

Och träden de står där
och vajar
som de alltid
har gjort.
I urminnes tider.

Medan min kind
mot din,

långsamt går
mot ålderdom.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-21 10:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det är en konst att som du kunna hålla kvar en läsares intresse, vars tankar skulle kunna iväg vandra.
Nu vandrar de genom filmen dina ord förmår, skapar.
2022-10-29

  Niliboy
Konst, konstalaca! Som samespråks författare Karl Bernhard Wiklund skulle ha sagt!
2022-10-21

  Niliboy
Ja, du lillhjalmar du diktar så fint å det en ren fröjd att läsa dig, din fina fantasi å infall är. hög diktning! Bravo Lars!
2022-10-21

  Sparvögat VIP
Fina tankar~sista raderna
så underbara…

”Medan min kind
mot din,

långsamt går
mot ålderdom”.

Mycket fint!
2022-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg