Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen kommer undan politiken...


Luftslottet

LUFTSLOTTET

Jag kan aldrig bry
mig om
och inte bli kry
som dom

som glider
dansar runt och festar
och rider
på sina käpphästar

till ett kallt och rått
och litet luftslott

En kall liekvinna
håller i en falukorv
som skall försvinna
till förmån för det orv

hon allra helst greppar
när hon slaktar
folk som går med käppar
eller vaktar

sitt stulna hus
vars kristna skrud
fylls av julljus
men saknar Gud

När jag flyr
dom som styr

och försöker försvinna
är dom sjuka friska
och ingen kan vinna
men Gudar hörs viska

om den ynkedom
som dansar i ett slott
och leker att dom
gör något stort och gott

som står högt över
både Gudar och moral
för vänskapen söver
i deras skapade skal

Slottet bjuder till bal
Lillturbos dans
är flagrant och fatal
och är en svans

till slottets råttor
vars blodiga blottor

drabbar den som tar en risk
och vågar vara stor och frisk

Jag saknar nog mod
att besöka det slott
som är uppfyllt av blod
och såvitt jag förstått

så inger fula drottningar
och små låtsaskungar
inga sanna förhoppningar
utan är bara skitungar




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-25 01:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP