Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själen är alltid vild...


Född vild

FÖDD VILD

Jag föddes vild
men också skild

och förledd
och var rädd

för att avslöja
vem jag alltid var
och för att höja
rösten mot envar

som kunde vända
orden mot min själ
och kanske sända
ord som slår ihjäl

min kropp som är mild
men vars själ är vild

Jag försökte låsa
min blick
i den kuriosa
som fick

oss att känna att julen
aldrig kan vara kulen

även om vi anar
att instängda granar

som saknar rötter
inte äter nötter

Instängd i min noja
försöker jag skoja

om vägarna ut
och tömma min trut

så att dess tomma ord
kan falla överbord

så att varenda bokstav
drunknar i ett himmelskt hav

och jag kan måla en bild
som är både sann och vild




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2022-11-01 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP