Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Bakom skärmen

En man och en kvinna  

sitter bakom varsin skärm

Och tror sig inte synas

Bakom skärmarna kan

de vara sig själva

Han sprider tankar

Som möts med misstro

Och dumhetsfördömande

”Han är dum i huvudet.

En sån som han. En riktig stolle”

Säger en kvinna i omdöme

Om honom efter ett uttalande

Han gjort på nätet online

Han tar kontakt med henne

Och försöker få till en träff

Han skickar bilder på sig själv

Och frågar om hon kan

Skicka Bild på sig!?

”Du ser inte helt fel ut” skriver hon

Tillbaka efter att han sänt bild på sig

Han skriver till henne

”Vilken kvinna Du är”

Kvinnan för vidare sin åsikt

Och förtalar honom till

Några vänner hon tror sig känna

Dom beter sig som två små barn

fast de är i vuxna ålder tycker en

vän som hört talas om deras date

”Hur kan du träffa honom om du

Tycker han är en dum stolle”

säger en vän till kvinnan

”Inte så svårt. Vi bestämde tid

för en date bara. Och numera

är vi ett par” säger kvinnan

och hon fortsätter att säga till sin vän;

”Jag beundrar honom numera

I hemlighet förståss. Men säg

Inte det till honom är du snäll”

”Hur kan du vara ihop med en

Sån som han!? En du tyckte

var en dum stolle” säger en vän

”Inte så svårt. Vi ska vara med

i ett tv program som heter Hemliga

Beundrare. Då ska vi offentliggöra

Vår kärlek officiellt så att säga. Men

Berätta inte att vi redan är ihop”

Säger kvinnan till sin vän

Och så kommer tidpunkten för inspelning

Av TV programmet och de medverkar

Sedan innan det skall sändas hör en av

Kvinnans vänner av sig till TV Teamet

Och berättar att de redan var ett par innan

”Vad är det vi fått höra!?

Det har kommit till vår kännedom att

Ni redan var ett par innan. Och därför

Kommer vi att stryka ert inslag från sändning.

Vi kan inte ha med några fuskare i vår

Tv Produktion” säger ledningen för tv programmet

Paret blev utan medverkan i tv programmet

Och fick nöja sig med att bara vara ett par istället

Och så slutade denna berättelse…

 

Taleptox Skrev

Den 20221101

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-11-01 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP