Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


I Legendens skugga

Han var en vanlig kille från början

Men förvandlades genom kändisdyrkan

Till en levande legend redan innan

Han lämnat oss i detta jordeliv

Mot sin vilja höjdes han till skyarna

I hans skugga syntes ingen annan

Än hans eget väsen där som rörde sig

Märkbart likt honom själv

Hans självförtroende växte

var dag som gick intill hans sista dag

Men som med allt annat försvann

Han också från livets rampljus

En vacker dag satt han bortglömd

Och ensamen i en liten etta på stan

Dit ingen kom och hälsade på

Han dog sedan och blev liggandes

I 4 år utan att någon saknade honom

I hans skugga fanns ingen

mer bild av en legend och hans

tidigare rykte hade suddats ut

 

Taleptox Skrev

Den 20221025

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-02 06:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP