Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


I Skuggan av domedagen

Fram till dess att vi blir dömda

För vad vi gjort och sagt

Lever vi i en skugga av åsikter

Med diffusa fakta och med resonans

Ekar fördomar i tomrummet de

Födits ur i sinnenas rike

I en längtan efter att greppa

Och bortförklara det förflutna

Påstår en man att inget finns

i det förflutna som är av betydelse

längre i den tid som är nu och kommer

Men det förflutna gör sig ofta gällande

Och tränger sig på vår privata sfär

I de minnen vi av fruktsamhet bär på

I den skugga domedagen lämnar efter sig

Har du redan födits ur ett kvinnligt sköte

Och är sedan minnets tid en produkt

Av det genetiska tänkande som slagit rot

I våra fördomar sedan biologin introducerades

 

Taleptox Skrev

Den 20221025

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2022-11-02 06:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP