Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


I Skuggan av orsakstänkande

Vid sidan om de orsaker

Och samband vi anser oss

Kunna tänka existerar

Ter sig sammanhang lös släppta

En värld utan orsaker

Har blivit ej föreställbar

Ty människan kan inte

Släppa på sitt logos

I sina tankegångar

Och drar slutsatser av det

Som händer som orsaksbundet

Intill livets sista dagar

Varje händelse anses ha sina

Orsaker bindande ifrån

Andra händelser i verkligheten

Och människan är bunden

Till sitt eget logos och tänkande

 

Taleptox Skrev

Den 20221025

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-03 05:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP