Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


I sjukdomens skugga

Livet ter sig komplicerat

Än mer komplext är sjukdom

Livet ter sig eftersträvansvärt

Stackars den som blir sjuk

Medkänsla med en sjuk människa

En längtan efter att kunna få

Vara frisk i kroppen infinner sig

Jag tänker på de som drabbats

Av en förtidig pensionering

Med anledning av värk, och sjukdom

I sjukdomens skugga

Ter sig det friska livet fantastiskt

Har en frisk människa rätt att klaga?

På de som blivit förtidigt sjuka?

Rädsla för sjukdoms misär anbefaller

En människa som tar avstånd från

Sjuka människor att den själv

Kan bli sjuk en vacker dag

Troende friska människor som

med omsorg Och medkänsla

behandlar en sjuk  människa har de

En given plats i himmelriket?

 

Taleptox Skrev

Den 20221026

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-03 05:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP