Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


På väg II

Ett reseminne som pockar på

När tiden rinner iväg

Den tickar på i sin vanliga takt

Varken långsamt eller snabbt

Vi är ständigt på väg

Är man hemma ska man iväg

Så småningom

Är man borta ska man hem

Så småningom

Utom för de som saknar ett hem

Vart ska de ta vägen?

Vi färdas 50 timmar med tåg och buss

Med interrail

Avståndet är ungefär 350 mil

På tåget i Tyskland var det män med k-pistar

Som undersökte och kontrollerade

Våra resebiljetter och pass

Vi klarade oss undan att

Behöva kliva av tåget

Men rädslan för vapnen var mycket

Pockande på våra sinnen

En k-pist kan orsaka skada

Vi höll oss lugna hade inget annat

Att vara oroliga för

Våra resehandlingar var i sin ordning

Resan gick vidare

Vi var på väg

Destination byn Sagres i Portugal

Vi har pratat om att åka till sydspetsen

På Portugal till byn Sagres

den sydligaste punkten

Som kallas världens ände

Vi tror det ligger en bar där man kan beställa en öl

Vi kliver av tåget när det är dags

Sista sträckan åkte vi buss

Vi var inte längre på väg

När vi var framme

Vi beställde en öl och betraktade

Den vackra utsikten över atlanten

Sedan skulle vi hem också!

Av egen fri vilja och val!

Och vi var åter på väg!

 

Taleptox Skrev

Den 20221105

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-11-05 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP