Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Betraktarens talisman

Bland personal och de som är olyckliga

Sitter en betraktare och ser på

I den tomhet utan talisman betraktaren tycker sig

Erfara blir verkligheten sammansmält

Med sina tankar och idéers källa

Och sammansmältning är ett faktum

Andra människor ter sig misslyckade

Och utan egentlig mening och mål

Med sina liv och deras innehåll

Om betraktaren tror sig vara ensamen

Om sina ord i en vild farlig värld

Om betraktaren anpassar sig till personalens makt

Utövning och förträffliga skitsnack

Går ingen säker för att inte kunna

bli bedömd utifrån symboliska schabloner

Trygghet och stöd ställs i fokus för de olyckliga

Men berättandet tar över handen

Och sträcker ut sin långa arm i sin fulla längd

Kvar blir ett åhörande med en inre mening och mål

I det inres landskap bildas vemod och misströstan

När verklighetens mångtydighet översköljer

Olyckliga människor levandes ute i periferin

Om betraktaren inte längre har sin talisman

Som skulle göra att olyckliga människor ser lyckliga ut

 

Taleptox Skrev

Den 20221105

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-05 09:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP