Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solisten

Jag gick enögd
genom barrskogsbältet,
jag sov lugnt och stilla
på världens golv
men alla träd
och alla stenar
verkade så ensamma,
jag ville sjunga med
i någons melodi
men förstod till sist
att själen sjunger
tysta stämmor,
hjärtat är solist




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-11-20 15:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Herregud. Rysningar. Och stackars hjärtat. Det föddes inte till att vara solist.
2023-03-08

  Respons VIP
Fina ord om människans nära koppling till naturen.
2022-11-24

  Ninananonia VIP
Så kan det ju vara? Om man är eremit.
Alla är olika. Och det är helt ok. Vi har alla våra egna livsresor?
Men jag tror ändå att hjärtan sjunger vackrast tillsammans.
2022-11-22

    ej medlem längre
Klockren, ser framför mig en ensling i skogen som egentligen inte velat vara ensam från början, men som inser att denne ändå alltid förblir ensam, så det är likabra att fortsätta gå. Typ. Bokmärks direkt!
2022-11-20

  MagisterZ
Fyndigt diktat! För mina tankar till (det filosofiska) konceptet "den ensamma människan", använt av Ekelöf och andra i sitt skrivande. Fint!
2022-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP