Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Naturens nyckfullhet

Vi är förskonade från svårare naturkatastrofer

I norden I denna del av världen

Medans i andra delar av världen

Är det ett annat väder och klimat

Med svårare orkaner, tromber, tsunamis

Slukhål, jordbävningar och vulkanutbrott

Och tropiska cykloner och regn i massor

Eller torka och svår svält

I norden kan dock träd blåsa omkull också

Och det kan bli översvämningar av regn

Kan klimatet förändras till det sämre i Norden?

Och det kommer svårare orkaner och tromber

Och cykloner här i Norden också?

Har det alltid varit såhär?

Eller har det skett klimatförändringar

Under t.e.x 1900 talet som inte fanns förr?

Svårt att bevisa hur det verkligen är

Det påstås att det var istid en gång i tiden

Längre tillbaka i Norden

Med utbredd inlandsis i Norden

Men hur bevisar man det?

Och hur blir det om solen håller på

Att bli varmare och varmare

Och har blivit varmare än förr i tiden?

Hur påverkar det klimatförändringarna?

Utsläpp av mänsklig aktivitet

påverkar sannolikt atmosfären

Men gör utsläppen verkligen jorden varmare?

Och hur bevisar man det?

Förr i tiden skyllde man vädrets makter

På gud och gudar

Numera skyller en del på människan

Är detta verkligen människans fel?

Eller är vi inte skyldiga till naturens nyckfullhet?

 

Taleptox Skrev

Den 20221106

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-06 08:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP