Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


En pensionärs besvikelse

Han tyckte han hade slösat bort 20 år

av sitt liv på att bearbeta och jobba på

en del andra människor

För att som de sa knäcka andras

Existentiella kod och sanna jag

Och ta reda på och undersöka vilka de var

När det hade räckt med att han ställt

En fråga till en annan medmänniska

Om vem de egentligen var

Nu ville han gå i pension och ansåg sig

Vara färdig med människor

Och ville ägna sig åt att sitta hemma

I ensamhet och med egen tid

Och skriva om sitt liv i en biografi

Och ta det lugnt och få vara ifred

Han hade nyligen bytt bostad och flyttat

Till annat boende

Men ack så han bedrog sig

Det förflutna knackade på en vacker dag

Och vid dörren stod en av de han

Varit med om att jobba på

Och denne frågade ”Vem är du?”

Oroat svarade han

”En fattig pensionär” sa han

”Jag är färdig med dig nu” svarade

Den person som knackat på och gick därifrån

Besviket stängde pensionären dörren

Och fortsatte att skriva på sin biografi

I sin ensamhet

 

Taleptox Skrev

Den 20221114

<+>

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-11-14 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP