Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldbegängelse

Kvällen kommer smygande ur skogen.
Mörkret mullrar
som avlägsen åska
under viskande dimma
och tystlåten mull.

Profeterna
mystikerna
exegeterna
kvantfysikerna
de skarpögda
de lyssnande
har gått före på nattens stig
bundit brokiga band
i krokiga trädgrenar.

Små eldar kan inte jaga bort dunklet.
Det finns ett ljus som bara syns
när man blundar.
Bara det ljus
som aldrig flämtar till och slocknar
kan leda oss
genom tillvarons paradoxer
och hägringar.
Bara den eld som ingen har tänt
kan bränna bort slöjorna.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-14 22:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Stor poesi.
2022-11-15

  Lustverket VIP
Bara den eld... något att meditera över.
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP