Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsdjur

Vi är havsdjur.

Vi flyter på strömmar
över havsdjup
och nednötta formationer.

Skam är den tysta drunkningsdöden
en inre blödning
en oupptäckt glipa
som läcker inåt och utåt.

Vad är det vi vill dränka?
Det man inte får känna
simmar så småningom ikapp.

Vreden ringlar sig som en orm
genom själens dunklaste vrå.

Trots och självsvåldighet
är kroppens bortglömda trumdans.

Halvkvävd galenskap vaknar
och drar efter andan.

Vår enda uppgift på jorden
är att leva.





Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-02 18:12



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Vi människor de enda bland alla varelser som kan komplicera genom att fråga, vad innebär det att leva.
2024-03-04

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tänker en arkeolog som ställer en antropologisk fråga: vad är vi i händerna på? En fråga som nästan brutalt får sitt svar i sista strofen. En text som övertygar!
2024-03-03

  Kungskobran VIP
Så sant, människans, djurens, insekternas alla levande varelsers huvuduppgift på jorden är att föröka sig så att arterna kan leva vidare.
2024-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP