Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter, dikt tillägnad de som fått sina hem sönderbombade


Hemlig kärlek

Den kärlek vi tror på

Hoppas vi ska bevaras

Och gro och växa i evighet

När man inte ens kan känna

Trygghet i sitt eget hem

För makten klampar på

Ytterdörren varje kväll

Med sitt härskande anlete

Bli inte ett verktyg för makten

Och släpp in den i ditt hem

Istället granska och undersök

Makten i dess korridorer

Varför behöver vi ha hemligheter?

När inget andra redan känner till

Kan avslöjas ur maktens boning

Som andra redan känner till

En människa kan ha behov av att

Hålla ett och annat hemligt

Utan att det avslöjas av maktens

Härskande anlete varje kväll

Innan läggdags tyr vi oss till

Lakan, täcke och kudden

Den du gillar håller du hemligt

För andras öppna sinnen

 

Taleptox Skrev

Den 20221117

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-11-17 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP