Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


fataliteternas nätter

Doften av en flickas andetag
natten var en sanning,

stank av
kvicksilvertapet
förgiftade,

drömmar
lögnerna du skrek,

konstanta jävla lögner
tårarna,

jag är likgiltig
nattens egna tankar,

besegrar
sieg heil baby,

vad talar vi om nu
förlusten av en kärlek,

de döda orden
substitut,

din ångest
gnäller vi igen,

som barn
i helvetet,

ensamna
famlande,

efter hopp
kärlek,

kölden
medens obarmhärtig,

det brinner ju i hjärtat
hettan,

kväver
allt,

helvetes skit
sluta sluddra,

jag vet ej
vill sova nu,

orka leva i ditt helvete
ser fan ej smärtan längre,

känner nu
allt rasar,

det stora
som betydde,

oss
känner vansinnet,

smyga närmare
natten brinner, blöder

då mitt hjärtat bultar
nära dig,

vad tänker du på
Vad har dina rynkor
att förtälja,

Säg mig
Nu i nattens tystnad,

Svaren finner du
i hjärtat om du vågar se,

bortom döden
in i själen,

förstora ej ett mord
låt mig vila i din kärlek,

sanningen skådar ju den enda
du är livet nu,

mörka princessa,
vi delade texter av svunnen frihet
skräck,

panik
ni delade utan att se,

vanvettet i kylan jag besatt,

palestina ser ofta
bilder,

blod
döden nära
degenererade bödlar,

sköter får
dagen randas,

morgonrodnaden
ditt hjärtas spyor och andra oanständigheter,

vi pissade på er
ställde upp alla på led,

döden flydde
före sanningar visste vi alla,

varet bleknar i jämförelse med ondskan i ditt hjärta
bittra kyssar
vi knullade varandras skuggor döda,

såg ju ej tydliga nyanser
sången om din levnad var så kort,

blödande minuter
reducerade hemligheter i ett hjärta,

svarar ej på tilltal
kaskadpoesins ärevördiga gränser,

ger sken av sanningarnas hymner i natten
kvasiintellektuella normer förråder okunskap,

medelmåttans dans i gryningen
frustrerade andetag i tiden,

kom låt oss dö,

tillsammans




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-19 06:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth