Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Döden på barikaderna


Instängd
i mitt medvetande,

hur länge hade tiden existerat
varför befann jag mig här,

med förbundna ögon och utslagna tänder
vart hade de fört mig,

jag ville veta
kvidande kyla genom ryggnerverna,

skriker ut
panik,

kan ej andas
mantelrörelsen ekade torrt genom själen,

skulle alla tankar sluta existera
jag,

allt
jag är allt,

jag är


skottet tystade poetens tankar förevigt




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-19 06:28



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande i både ord och bild.
2022-11-21

  peter markurth
tak, min tanke var politiska fångar som riskerar livet för något bättre just nu.
2022-11-19

    ej medlem längre
jag blir påmind (nästan direkt när dikten laddades) av clover cage, och speciellt hans låt "one more try"

https://www.youtube.com/watch?v=2y8E5I628t0

2022-11-19
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth