Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Gott om plats

Varje kväll vill dom visa upp sig

Pockar sig på i etern med röst och bild

Att leva för att synas så mycket som möjligt

En yttersta form av grotesk makt

Förut kunde man inte besvara dem

Numera finns det alternativa sätt

För den som så önskar och har en vilja till

Att uttrycka sin demokratiska tro

Utifrån en försvunnen tro på och

Närvaro av maktlöshet

Genom dator och internet

Har åsiktsmaskinen släppts loss

Numera bekymrar sig den som längtar

Efter att ha mer makt än den redan har

För att de på andra sidan ska ta över

För mycket i etern och de kräver agerande

För att inte förlora för mycket prestige

Men som med allt annat finns det tid

Och utrymme med gott om plats för var och en

Som önskar medverka i den nya tiden

 

Taleptox Skrev

Den 20221119

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2022-11-19 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP