Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Talespersonen

Det sitter en man på en stol

Och skiner som en sprakande sol

 

Han är talesperson för oss människor

Men går sedan omkring utan byxa och skor

 

I bara strumplästen förtalar han oss

Och några tror på detta förståss

 

Påhittade omdömen är det enda han förmedlar

Mot att andra honom ger några sedlar

 

Talar om hur dåliga och onda vi är

Hans tales kostym honom illa klär

 

Herr Jönsson heter han från sin far

Som var en riktig Jöns och dåraktig karl

 

Som misshandlade sin son under hans uppväxt

Det kan du läsa om i denna rimmade text

 

Sedan blev han vuxen och miste sin far

Men saknar honom gör han inte i några dar’

 

Istället ägnar han sig åt att förtala oss andra

För att han är inte rädd för att oss klandra

 

Han lever med sin inbillning i en chimär och fantasi

På hans förvillelser är det ingen fason och pli

 

Taleptox Skrev

Den 20221120

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 44 gånger
Publicerad 2022-11-20 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP