Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla hönor är inte falska...


Hönorna

HÖNORNA

Kanske jag dansar
med några hönor
vars ögonfransar
tillhör hyenor

som lyfts inför
och gärna stör

oss i vår lägenhet
och fångar in oss
i en förlägenhet
i bilarnas kaross

Hönsen bär kläder
som de vädrar
i vår tids väder
men de fjädrar

som de gärna döljer
och ävenledes ruvar
är vingar som följer
de som är tjuvar

Hönorna som är ruttna
sitter på de besuttna

och kacklar i byråkrater
och politiska skämt
som är ordakrobater
som kacklar alltjämt

Men en och
annan höna
tillhör dock
de sköna

- Ingen kan förbjuda
mig att bjuda
några vackra hönor
på röda bönor




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-02 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP