Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Nyckfulla Apokryfer


Lucia tänder hopp

Hon går på stigar och vägar

Med håret fullt av sina ljus

Ett hopp om sköna tärnor

Och evighetens sång och brus

 

Hon sjunger om vishetens ord

En önskan om fred på vår jord

Och lysa upp i morgonens mörker

Och ett slut på meningslösa mord

 

Hon sjunger vackert som en näktergal

Sedan fylls våra hjärtan av hennes sång

I våra hjärtans skrymslen hon får sin vila

Och går med en skön dams vackra gång

 

I himlen finns det gott om plats

Men i helvetet är det trångt

Förtäljer hon oss med sin sång

Utan att be om det eller tala vrångt

 

Lucia tänder hopp om ett bättre liv

Och stjärnor vandrar på himlens gång

För att sedan slockna och brinna upp

Men lucias ljus brinner till en evighets sång

 

Taleptox Skrev

Den 20221213

<+>




Bunden vers (Rim) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-13 16:36



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Wow! Jag tycker verkligen om hur du avbildar Lucia som ger hopp! Har själv skrivit likande om Lucia. Väldigt vacker dikt o berörande text!

En utav dom mer djupa texterna om Lucia :)
2022-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP