Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Nyckfulla Apokryfer


Minne från förr

Blir det en vit snöig jul i år 2022?

För en del blir det det

För andra regnar snön bort

Nästa vecka

Om prognosen stämmer ?

Har du det bra?

Jag har två veckor ledigt

Över Jul och nyår

Det är när man sitter

I ensamhet på sitt rum

Som tankar och texter

Kommer smygande och föds

Och Minnen från förr pockar på

Det blir så när man blir äldre

Då får minnen från förr ta mer plats

Än när man i yngre ålder

Var mitt uppe i livet

Har svårt att glömma en del

Händelser från förr

Som t.ex. det mordförsök

Jag av okänd anledning

utsattes för sommaren 1979...

Den 9 juli 1979!

För 43 år sedan!?!?

Har ett ärr kvar på ena handen

Från den händelsen

Doktor Möllefors opererade handen!

Gärningsman som utförde

Knivattack är ännu för mig

Okänd ända till idag

Varför hände det?

Hur betydelsefullt var det ?

”Människans kamp mot makten

Är minnets kamp mot glömskan”

Skrev Milan Kundera 1978 i romanen

Skrattets och glömskans bok

Tacksam idag att vara vid liv!

Än så länge! 

Nästa år fyller jag 60!

 

Taleptox Skrev

Den 20221217

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-17 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP