Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat… mina älskade rösen


Juldikt

Inbyggda traditonella som i en dikt;
Många finna sig juldagar som andra lysandes gnistrar i fönstren
Sin plikt …kanske förfrysas familjen…

Staten tjänas betjänar

*Lilla människan förlänas i att betjänas*

Juldikten i sitt budskap
Plikten den kära sina älskade som sig först din nästa som dig själv

Nästan förfrusen till graven ljusen
Älskad där benen stenar omkring ”förenar”…
Ring ring klocka ring minnet ringande än där vår älskade lades ner
Förenas ovanpå som under stunder ljuvliga
Mening ”underljuvliga” ? Varför men livet måste gå vidare

*** Meningen att älska medans tid***

Människor vandrar i tid som i otid rundgångens klocka
..ofrid
lämnas lemlästas ett ödets ironi …

Rika skor som fattiga skor ..
rika som skor sig på dom som fattiga som sliter sig lemlästade utestängda

Slottet som i stenrika i ett land med rikedomar där även kungliga
kan komma i att hamna i koja?

**I länder som folk av ohygglig nöd folk
förstenas av orättvisor**

Livet okända som kända älskar stojar sig som andra, lika, elända, vända varandra
hända
*”Jag” en som orik men likt en som av stenrika här
Stenrik i mina älskade rösen och familj trots allt*

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-22 18:17



Bookmark and Share


  Örjan Noreheim
Jättefin juldikt. Den läses gärna många gånger.

2022-12-22

    Lena Söderkvist VIP
Fantastisk känsla du uttrycker med dina ordval. Här ryms både julstämning, rikedom och nöd, och ordet "förenen" passar ju särskilt väl in i sammanhanget.
2022-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP