Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Barmhärtighetens spegel

I tidens barmhärtiga spegel

Sonar vi våra synder

Och ser in i vår arma själ

Köttsligt nergrävd i blommig jord

Endast Herren förlåter oss

De synder vi ålagts av tidens

Barmhärtiga spegel som tros gått i arv

Ur det förflutna vi trodde existerade

Innan vi uppdagade vår förvillelse

Över hur de levde förr i tiden

Avslöjande oss själva tills inget

Av vår värdighet finns kvar

Nermejslad till en påhittad staty

Ännu är de flesta av oss i liv

Främmande människors stövlar

Trampar vårt land

Och säger i ångest

”Ni svenskar vill inte arbeta”

Vi jobbar på i vårt anletes svett

Och säger ”Du vet, vi kan mer än du tror”

Ett samvete för historien

Har vårat medvetande blivit till

Ur vår tro växer vi genom vårt

Nordiska tålamod

Så länge som vi lever

 

Taleptox Skrev

Den 20221224

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-12-24 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP