Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


I evigheten råder ingen tystnad

I helgen har jag pratat så mycket

Att orden blivit till stenar

En man ropade ”Håll käften” åt mig

Jag tog tag med min hand

Och höll om min mun

Ut sipprade ändå ord, dessa ord

”VI ger oss aldrig” fortsatte mannen

Och han tillade ”Vi tystnar aldrig”

”Är det så bra?” sa en inspektör

Och mannen fortsatte hemlighetsfullt;

”Ingen kommentar. Vi håller det för oss själva”

Och han fortsatte ”Det är mänskligt att vilja tala”

Jag frågade ”Klarar du av att själv leva upp till

De åsikter, ideal och krav du har om andra?”

Han svarade igen ”Håll käften”

Mannen ville prata själv

Men tålde inte att andra pratade

Han försökte få mig att tystna

Talet, detta tal, I all vänlighet

Sådan kan ordningsmakten vara

Den vill ha allt för sig själv

Till vilken nytta undrade jag?

Om 100 år är det inte hemligt längre

Då har man eftersökt och rotat igenom

Arkiven där det mesta finns dokumenterat

Sedan när barnen blivit vuxna är det deras tur

Sedan kommer de att prata på ännu mer

Med dessa ord, Bara dessa ord

Nästan Ingen tystnad råder längre på dagen

Bara om natten stör vi ej med våra ord

För då sover vi ju!!

 

Taleptox Skrev

Den 20221229

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-12-29 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP