Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Störst av allt är mötet!


Mötets hav

MÖTETS HAV

Mötets sanna väsen
växer i den dröm
som aldrig är kräsen
utan är en ström

i ett hav
utan krav

fyllt av plankton
som väger ton

samt fula fiskar
som ständigt viskar

strax under havets yta
och som helst vill bryta

mötet som dansar mot
det varaktigt bottenlösa
och bort från alla hot
och det ytligt nervösa

Du är den första
Jag är den sista
Mötet är det största
som får oss att brista

uti en sann gråt
och ett ljuvligt skratt
och sjunga en låt
till den gömda skatt

som gäckar
i mötets djup
bland bäckar
och kala stup

Mötet är det tänkta
som finns i vårat hav
och vi är nog sänkta
av det bad som ej blev av




Bunden vers av Dan Berg VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-01-08 04:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP