Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är aldrig försent att börja leva...


Livets början

LIVETS BÖRJAN

Du sitter flegmatiskt
och tänker
lite fragmentariskt
och sänker

huvudet mot jordens kärna
och du känner att det liv
som snurrar i din hjärna
är ett ändlöst tidsfördriv

Och klumpen i din mage
är en glödande boll
som studsar i vår hage
utan verklig kontroll

Du ställer ditt hopp
till trav och galopp

Och avlossar ett skott mot
fåglar som är sittande
ocb utgör ett lömskt hot
eftersom de är tittande

på din gränslöst stora
och flyende frihet
som du tycks förlora
i magens evighet

Du sitter och grubblar
i jordens mörka mitt
när du plötsligt snubblar
på det ben som är ditt

men smärtan känns kort
när slummern blir aggressiv
och du längtar bara bort
och nu börjar nog ditt liv...




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 228 gånger
Publicerad 2023-01-16 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP