Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen - en sekt

 

Barnet får från början klart för sig att för att få vara med i familjen och bli accepterad så är det vissa villkor som gäller. Barnet tvingas skriva under på att det tycker att det är fullt OK att bli omsorgsfullt hjärntvättad och manipulerad.

Ett fundamentalt villkor är att aldrig under några som helst omständigheter vara riktigt ledsen eller få vredesutbrott för då bannlyses man och kastas ut från den oerhört underbara gemenskapen ner i ett inferno av ensamhet.

Ett annat villkor är att aldrig visa svaghet och att ägna dyrbar tid åt sånt trams som kärlek, empati eller solidaritet eller annat som är ett tydligt tecken på svaghet och karaktärsfel.

Barnet ska utan undantag lyda alla auktoriteter och aldrig ifrågasätta någon överordnad för straffet annars blir obönhörligt och stenhårt.
Man måste vara stark och orubblig som människa och inte nedlåta sig till att syssla med sånt som sorg, förtvivlan och ångest, som de degenererade människorna som kommer att hamna i helvetet och brinna för evigt.

Munnen den ska skratta och vara glad så sudda, sudda bort din sura min. Traumatiska händelser ska förträngas och glömmas bort, för så gör alla vuxna, mogna och starka personer för det ska vara skönt att leva.

Hur gick det nu för detta barn i denna utomordentligt förträffliga familj? Jo för närvarande sitter hon på akutpsyk med en alldeles förfärlig abstinens efter alkohol och heroin. Hemlös är hon och har suttit både på rättspsyk och i fängelse samt har försökt ta livet av sig 5 gånger. Hon sluddrar så att
Doktor Frisk inte hör vad hon säger.
Hon är en totalt värdelös människa och
det vet hon om.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-23 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna