Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att förstå tankarna med språket

Ord 168


Sid 2


Att förstå tankarna med språket




Innan du säger något finns en
Förkänsla av vad du kommer att säga
Denna förkänsla är ordlös
Den är som en aning
En mycket kortare rid än den
Då den förväntade meningen sägs
Vi talar och tänkerhela tiden vi är vakna
Vårt språk är som andningen
Den inte monologen oavslutad
Oförståelig men hur skall man förstå
Språkliga processer med språket i sig




Mina tankar går längs stigen över en bro
Mina damskor skaver
Jag skriver stödord på en servett
Universums gåta liksom
Talprocessen är så overkliga
När jag talar simultant
Jag tar en tablett
Genom andras rum som överbryggar
Och jag tänker intensivt
Bäckens klara vatten som delade barnen
I två grupper
En text som blev en tanke
Väntandes på bäckens båda sidor
De sam iväg i den svala kvällen
Längs det grunda vattnet
Jag tände en cigarett
Tankarna hittar längs gamla överväxta slingriga stigar
Jag färgade ögonlocken i blått ochd grönt
Och rött på läpparna
Jag blev ett övergångsställe med
Vita ränder


Detta ärförtadikten av tvådär den
Den andra makults









Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-24 12:08



Bookmark and Share


  etletlien
det sägs att poesi

är människans

fåfänga försök

att fånga vinden

tycker du lyckas

ganska bra <3 :)
2023-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP