Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÅGET

 


Stjärnor beströr en himmel
i allt det som inte bör sägas

i sista vagnens tysta platser
i allt det som inte vill höras

likt silverglänsande spöken
vi som inte angår varandra

 

 

 




Fri vers av till E
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-01-26 09:25



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Hjärtan och själar insvepta i en till synes obegriplig ovilja/oförmåga att tala om det som verkligen betyder något, medan tåget löper längs den nötta, urgamla rälsen.

Måhända är det tigandets bedrägliga trygghet som låser resenärerna sinnen; eller kanhända något helt annat ? Det blir ett mysterium att fundera vidare kring efter läsning.

Det här är en text som ej tappar kraft vid omläsningar; den är ytterst välskriven.
2023-02-06

  Lehva VIP
Tungsinnet i texten berör. Det krassa ytliga kontrasterar mot det som inte ska synas. Och det som döljs är det som till sist måste synas. I någon form.
2023-01-31

  Peter G VIP
Tåg används ofta som en symbol, här kan tåget symbolisera en resa som går åt fel håll; människorna färdas tillsammans men avståndet mellan människor växer, i en värld som blir allt hårdare, där de mjuka värdena bortprioriteras för det hårda och abstrakta och vi förefaller att blir alltmer främmande för varandra.
En text som känns sluten, trots den första radens lätthet som öppnar upp för en ljusare historia, så är det som om allt ljus sedan försvinner, det absorberas och slukas i den där tysta och spöklika sista vagnen.
2023-01-30

  Anya VIP
Jag faller för sista radens vändning. Den säger mycket och jag tänker på dikten av Ingrid Sjöstrand.

2023-01-27

  till E
Slaggig hjärna? Snarare skarp.
2023-01-27

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tror att det hänt mig tidigare att jag vill läsa texten i annan ordning när det gäller dina texter. Här strof 1 och 3 först, sedan 2. Och när jag gör det finner jag texten mycket bra. Att det hjälper att läsa så kan bero på min något slaggiga hjärna.
2023-01-26

  Sparvögat VIP
Så talar tystnaden ~ som ej sägas bör
som ej höras vill…
Människans ensamma vandring, så
fint tecknar du tystnaden…
Jag tycker dikten börjar så fint och
passande ~ stjärnor som vilar
tillsammans…
2023-01-26
  > Nästa text
< Föregående

till E
till E