Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den 14/12-22 publicerade jag texten, "Mused", en sonett, här på Poeter.se; det här är en version på svenska på samma tema; att be en musa om hjälp med sitt skrivande.


Muserad; en sonett

Vän, visa dig och viska sen´din gåva
så gnistor flöda ner uppå mitt bord
att gjuta mjukt din dräkt kring mina ord;
tygla så och låt ditt betsel råda.

Ja, vill du sen´som då och om igen
ge rim reson ity att tu blir ett
sufflös i mig i din textstil duett;
trots all min flärd och nesa,
är du, perenn?

Ackordera så, lirka med din lyra
löd i mig vår våta glöd till vag neon,
logera, låt mig rumstera i bersån,

försnilla mig i dig, korka upp min yra,
blamage, spela roll, bara att versera;
puta nu ert lack, jag ska vidimera.




Bunden vers (Sonett) av Olof Lagerhorn VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-31 11:53



Bookmark and Share


  Lyrik
Vad den är vacker......
2023-02-20

  Sparvögat VIP
Så vackert orden svävar fram ~
som underbar musik…
2023-02-03

  Kajan VIP
Härliga vändningar i en text med njutbar lekfullhet i rytm och ord.
2023-02-03

    Sefarge VIP
Svindlande yrande
dansant skrivelse!
Undras hur mycket
Musan hjälpt till
med att föda
fram denna
Sonett's
härlighet?
;)



2023-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Utromordentligt bra text om att vilja utveckla sitt skrivande.
Läser och nickar instämmande.
2023-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP