Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håll inte i hatten...


Hatten

HATTEN

I den trånga uniform
som gör mig i form
att stå emot den norm
som lever i en storm

som får hatten
att vilja flyga
över vatten
där allmänt dryga

tusenbröder tycks bada
och skvalpa och skvätta
och vara allmänt glada
och även skratta åt detta

kollektiva bad
i den marmelad

som gör att uniformen
undandrar sig stormen

Jag är så trött
på den dolda ångesten
som gör det blött
på den ensamma festen

Jag drömmer om stormen
som flyger med hatten
och den storslagna normen
som lever om natten




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-01 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP