Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat …Genom röret *Fotogenvärd olja mot mörker*


Olja mot mörker

Röret det nya som kostade skjortan men värt alla kronor
för ljuset kom att lysa
genom lampan ändå med reserv rör, så sant
att fotogen lampan är ett gott ting

mysande strålar spridandes som in i varje vrå

Tränger sig inpå skinnet; tänk så det kan gå med
ett tyst skridande sken på trängsel stjälken
likt som i lugna rörelser
Spridandes strålar i kyltider

Med ett enkelt glasrör, nu i nytt som så, så bryts mörkret
flyr, med veken bort in i oljan, där inte längre som i mörkt

Så inte kyligt nu längre; en enkel låga tändes i liten lampa genom
ett gammalt rör som sprack men som genom ett under
det nya röret på plats
i underbar låga på rätt avsedd tid som nu brinner på nytt.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-03 08:41



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Stämningen sprids med dina ord.
2023-02-03

  Mad Wordologist
multidimensionellt

det märks att du har skrivit länge

eller levt länge

tänkt mycket.....

.....eller levt mycket.

god människa.
bra poet.
så god människa <3
2023-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP