Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Guldkatten

En man jag hörde talas om

Levde ett långt liv och blev gammal

Han bekymrade sig för att

Andra skulle åstadkomma något

Han själv inte klarade av

Han ansåg att vi människor är

Konkurrenter på livets skådespelsbana

Han försökte därför vederlägga

Andras uppfattning och förtalade dem

Bakom ryggen i deras frånvaro

För att få dem att framstå som sämre

I ofördelaktig dager inför andra han mötte

Det blev hans villfarelse han själv inte insåg

Till sist blev han avslöjad

För sina åsikter han inte hittat på själv

Han hänvisade oftast till vad andra ansett

I tredje hand om de han bekymrade sig för

Hans fördomar utan bevis och förankring

I verkligheten byggde på vad för böcker

Han läst och inte alls sina egna erfarenheter

Han pekade ut andra för att inte vara

Tillräckligt cyniska och av sämre kvalité

Andra människor kände sig anklagade och hotade!

Han trodde att det bara var han som var frisk

Och som han menade på alla andra

Var sjuka och galna dårar i ett dårhus

Till slut kom det en dag då han bröt samman

Och blev intagen på sjukhus för psykos

Sedan hamnade han på ett hem för invalida

Där han slutade sina dagar efter ett långt liv

 

Taleptox Skrev

Den 20230307

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2023-03-07 07:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP