Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du och jag är viktlösa...


Tjädern

TJÄDERN

Tar jag bort
några lager
blir jag kort
och mager

Tar jag bort alla skikt
förlorar jag min vikt

och är rädd
och beredd

att möta dom klädlösa
och nervösa
men möts av dom pompösa
och skabrösa

som är en tjäder
som är sin fjäder
och dom vars kläder
består av läder

Jag jagar någonting
som väger ingenting
och flyger omkring
själarnas tysta ting

men en mänsklig tjäder
som bär lånta kläder

och tynger min vikt
får mig att vända om
och möta den dikt
som ur tysthet kom...




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-03-09 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP