Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden 1

Utanförskapet
Det är det som förenar oss
Inser vi
När vi sitter runt elden
Och värmer våra frusna händer

En har rymt från ett krig
En annan från en låst avdelning
På psykiatrin

Ännu en
Försökte rymma
Från sina demoner

Gud gav oss ännu en natt
Och det enda ljus vi har
Är från elden

Vi kan fly och fly
Tills döden
Hinner ikapp oss

Ödet kan man inte bromsa
Med skrikande däck
På en motorväg

Det har sin färd

Hur kan det vara
Säger en av oss

Att det alltid är barnen
Och Gud
Som anklagas
För krigen

Medan djävulen sitter och skrattar
Åt alltihop

Men ibland Försäger han sig;
Det bästa jag gjort
Är att övertyga människor
Om att jag inte finns

Det är fortfarande mörkt
Men snart går solen upp

Tack och lov
Fortfarande i öst

Då finns det ännu hopp









Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-11 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP