Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fullt verk - fritt blås


Om vår tankefrihet

Verkligheten är som vi upplever den, ty vi har bara tillgång till densamma via våra upplevelser. Det vi kallar subjektivt och objektivt beror också på hur vi upplever det.  Var och en har rätt till sin bild av omvärlden och via språket kan vi få en indirekt inblick i hur andra upplever den. Men bara vår egen upplevelse har vi direkt tillgång till.

Vilken bild av världen är då den sanna och realistiska? Det bestämmer du själv! Du kan också själv pröva din bild om den stämmer om du har ett öppet sinne.

Men dina egna ord och beskrivningar väger tyngre för dig än alla andras! Låt inte andras ord snärja och låsa in din tanke!

Du har nyckeln till din tankefrihet - ingen annan.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Algotezza VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-17 08:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så det finns inga absoluter?
Tyngdlagen t ex?

Jesus befriar. Låser aldrig.
2023-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP