Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardag i Sammelsurien, 004

1977 skrev jag GUD med krita
i gigantiska bokstäver
över en sotig fabriksvägg
som sköt upp i dunklet under taket
i Valsverket på OXELÖSUNDS JÄRNVERK

Övervåldet i den kilometerlånga byggnaden,
med smutsiga väggar som tvingade sig upp i himlarna,
överväldigade mig,
och tryckte ner Jehovas Vittnesgudomen i halsen på mig:

Jag skissade G U D i vitt över det svarta

Den finske statsministern KALEVI SORSA
besökte järnverket inför det finska valet,
för att samla röster hos de finska arbetarna där

“Sorsa” betyder “and”,
så jag steg fram till ministern ute på valsverksgolvet,
i min vita hjälm
med den röda texten BAADER-MEINHOF frampå,
och hälsade: “Sorsa on irti!”,
vilket betyder “anden är lös!”

Han behöll fattningen beundransvärt väl

1980
anställdes jag av vaktbolaget SVENSKA VAKT
när jag återvände till Sverige, nygift,
med min judiska hustru i släptåg, från DALLAS, TEXAS,
där jag jobbat på TEXAS HIGHWAY DEPARTMENT

Jag jobbade med säkerheten
på tvål- och tvättmedelsfabriken SUNLIGHT,
och med gripna och anhållna
i arresten på NYKÖPINGS POLISSTATION

Jag lånade en megafon på Sunlight
och cyklade förbi polisstationen på kvällen, vrålande:
“Ni är omringade! Kom ut med händerna över huvudet!”

Strax därefter blev jag anställd av POLISMYNDIGHETEN,
där jag senare blev brottsutredare och förhörsledare

På 1990-talet,
under min tjänstgöring som radiooperatör och därefter brottsutredare,
skyndade jag mången lunchrast över till RADIO SÖRMLANDs studio
och spelade in konstmusikprogram för SVERIGES RADIOs P2,
vilka skickades upp till Stockholm på DAT-band
och sändes i riksradion




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-03-26 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP