Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en utandning

 

inmålad i ett hörn
bland andetag och vattenledningssus
tomheten förväxlad med tystnad
jag skärskådar
väggarnas vinkel i min närhet
sluter mina ögon
det visuella krackelerar
bitarna faller till golvetäk
ljudet skär som rundgång
oron rör runt
smärtan ger sig till känna
golvdrag från väggen
vinden genom sprickorna
når mina armar huttrar
tapetfjäril fladdrar till
vibrerande av obehag
skälver hud till skelett
ofrånkomlig kräkreflex
ur inuti flödar
urlakad kravlar jag
tills kraften sinar
tar slut slocknar
drömlandskapet
går jag igen
står på
randen till ravinen
ser ner
en maskros kryper i en bergsskreva
är det osynligt men min synnerv skapar
vinden pinar ylar en lovsång
jorden bågnar

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-03-28 19:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg