Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotot inte mitt tillhör inlandsbanan.se


Inlandsbanan

Inlandsbanan.se här hade jag många nöjesturer av att åka liknande rälsbuss. Kopplingar mellan Vilhelmina- Östersund- Stockholm.

Du lämnade tåget med många passagerare i sällskapet
..Inte tid tog du nästa tåg? Återigen tänket livsresan som ett livspussel till att läggas rätt.

Fantastiska tåget av vagnar i kortare och längre släp(släptåg) ; som i valstakt på dunk dunka inlandsbanan var något särskilt förnöjsamt i att åka med, och sådan komfort i servisen kaffe med smörgås och god bitar som ingick fick man söka efter på andra tåg där allt som så personligt i bemötandet.
Kopplingarna med den större stambanan och trivsel på rälsbussen som utmärkta under resans gång var ett sant tilldragande nöje och då gjorde det inte så mycket om man fick vänta på en del hållplatser.
Tog en dit man skulle där sittplatserna var som utmärkta, och jag ska aldrig glömma skaket när man skulle hämta vatten och för att inte nämna den trånga toaletten när behoven var påträngande. Allt sammantaget som av ett på högsta äventyr att minnas.

Har du tid eller men glöm då för allt i världen inte att hinna med att ta nästa tåg….
… Livsresan.. sammanfattas i pusselbitar som läggs bit för bit av ett åldrande ens eget liv! Leva medans livet lever.

*Din nästa i möten livets resa av hållplatser tåget som gående på räls, i dunklunk, kaffe klunken; och
med de bästa av godaste hemgjorda mackorna *

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-01 14:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Underbara mínnen. Har aldrig åkt Inlandsbanan någon gång, men när syrran bodde i Norge åkte jag buss Blå vägen ända till Mo. En vinter fastnade bussdj-n i snön, det dråsade ned två meter nysnö från himlen på mindre än ett dygn. En plog fick komma och rädda mig och chauffören. Roligt så här efteråt...
2023-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP