Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att duga som man är


Att duga

Dikt av Julia Engström

Här ligger jag och duger.
Ja, jag menar det, det är inte så att jag ljuger.

Jag har bara ingen lust att städa.
Jag har som åkern gått i träda.

Men duger gör jag i alla fall.
Gud förbjude, jag känner mig till och med lite ball.

Man måste inte hela tiden prestera.
Inte alltid leverera.

Vi lever i en tid av prestation.
Det skapar hos mig en stark frustration.

Så jag tänker fortsätta duga.
Som en envis liten fluga.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-03 17:28



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En text som ger klarhet åt hur våra sinnen kan spela oss ett spratt. Dvs när tjatet inte finns där, förhåller vi oss till det på ett sätt ändå, som om det ändå fanns där fast det egentligen inte gör det. Men varför gör människan så?

Ja ingen är oduglig för den behöver varva ned. Kanske är man mer duglig under vilan, för man slösar inte bort sin sista krafter!
2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP